Șavuot - „Sărbătoarea primelor roade” ale pământului,
sărbătoarea trufandalelor…
Mai este cunoscută ca ziua roadelor pămîntului.
În această zi se consumă produse lactate şi
plăcintă cu brînză, se poartă coroniţe de
flori şi se decorează casele cu spice şi flori.
Creștinii o numesc Rusaliile evreilor.
Și, dat fiind că despre această sărbătoare am
mai scris,
astăzi am îndrăznit să vă propun o rețetă tradițional de Șavuot
”DEGEȚELE”
din brînză cu stafide
Ingridiente:
Foietaj
congelat (600 g)
Umplutura:
Brînză
de vaci: 500 g
Smîntînă:
3 – 4 linguri de masă
Stafide
albe: 100 g
Zahăr:
5 - 6 linguri de masă
Coajă
rasă lămîie: 1 lingură de masă
Esență
de vanilie: 1 linguriță
2
albușuri
Ornare: pudră de zahăr
Mod de
preparare:
Se
omogenizează brînza, smîntîna, zahărul, coaja de lămîie, esența și stafidele.
Foietajul
se aranjează pe masa presărată cu făină și se împarte în 10 dreptunghiuri. Pe
marginea fiecărui dreptunghi se pune umplutura,
și se rulează ca învîrtită. Marginile se lipesc cu cele 2 albușuri,
bătute spumă. ”Degețelele” se ung cu
albuș și se pun la copt în cuptorul încins la 180 grade C pentru cca 25 min,
pînă se rumenesc.
Se
servesc ușor calde, presărate cu pudră de zahăr.
Așadar,
poftiți la masă, cu be teavon!
Am copt şi eu *Degeţelele*. Chiar sunt delicioase! Mulţumesc pentru reţetă. Mai publicaţi!
ОтветитьУдалитьPlăcerea e de partea noastră. Încercaţi să accesaţi pagina "Полезные сайты", acolo veţi găsi mai multe reţete din bucătăria evreiască.
УдалитьPoftă bună!
NB! Atenţie la siluetă. Bucătăria evreiască este f.consistentă!