345

3 февраля 2014 г.

Saptamina bibliotecii

Duminică, 2 februarie la biblioteca ”I.Mangher„ a demarat tradiționala SĂPTĂMÂNĂ A UȘILOR DESCHISE. Cei prezenți la deschidere au benefeciat de o prezentare ampla a programelor și cluburilor care se desfățoară la bibliotecă pentru diferite categorii de vârstă și pe placul tuturor. În special au fost prezentate programele pentru persoanele de vârsta a treia și proiectul ”Calea ta spre succes”.


Coordonatorul clubului de sănătate ”Pilates”, Tatiana Hristova a vorbit despre ideia deschiderei, scopurile și obiectivele acestuia, menționând ca sănătatea nu e de loc un lucru banal, iar membrii clubului, în majoritate femei de vîrsta inteligentă, unite cu idea de a duce un mod sănătos de viață, se simt bine în sinul ”familiei” luând câte o porție de bună dispoziție, practicând exercițiile sanative.
Un alt club prezentat a fost  ”Computerul de la A la Z”. Doamna Olga Iova, fosta profesoară de informatică, acum pensionară și membră activă în clubul de sănătate s-a oferit să ducă orele de studiere a computerului. Aici  persoanele vârstnice învață elementele de bază ale computerului: Word, crearea unui e-mail, navigarea pe Internet ș.a. Astfel, îmbinând utilul cu plăcutuul, seniorii se relaxează, invață, comunică și își petrec activ timpul liber.


Recent la biblioteca ”I.Mangher„ a fost lansat proiectul ”Calea ta spre succes” (coordonator Stela Moraru), destinat copiilor din familiile social vulnerabile, oferindu-le oportunități pentru dezvoltarea abilităților creativ – cognitive.  Proiectul se axează pe crearea condițiilor de reabilitare socială, prin activitatea creatoare. Copii  participă la activitățile propuse: studierea limbilor străine, desen, muzică, dans, ceramică, origami, croșetat. Profesioniștii și voluntarii bibliotecii le oferă copiilor posibilitatea de a-și descoperi resursele și de a se cunoaște mai bine pe sine. Prin integrarea în grup și în atmosfera caldă și amicală copii învață să dobîndească comportamente adecvate și să-și dezvolte abilitățile de comunicare.



Andriana MIHALACHI




Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...