345

8 февраля 2015 г.

Ecoul zilelor bibliotecii

Cu brio au trecut zilele bibliotecii ”I. Mangher”, care au coincis în acest an cu sărbătoarea evreiască Tu bi Șvat – Anul nou al pomilor, dar și cu ziua „de naștere” a bibliotecii. A fost desfășurat un șir de activități atît pentru maturi, cît și pentru tinerii utilizatori ai bibliotecii. Mai multe despre masa rotundă cu genericul „Minoritățile naționale din Moldova în contextul integrării europene: aspectul socio-cultural” puteți afla aici.
Cum se serbează Anul nou al Pomilor în Israel au aflat membrii clubului Erudit.
A doua zi, a fost întru totul dedicată elevilor de la liceul teoretic ”T. Herzl”. Copiii claselor a treia – a patra au făcut cunoștință  cu biblioteca, cu programele și serviciile pe care le oferă ea, dar și au navigat cu interes prin blogul Knafaim. Mulți dintre ei au descoperit ce se întîmplă pe un blog: sărbătorile mai puțin obișnuite, sau chiar de loc știute – ziua Mondială a ocrotirii pisicilor negre, ziua Stîngacilor, ziua Clătitei ș.a.
Discuții aprinse a stîrnit rubrica nouă de pe blog ”Cunoaștem Europa”: am discutat despre semnificația steluțelor de pe steag,  despre ce înseamnă o comunitate între țări, și despre primul stat - steluță Marea Britanie. În afară de curiozitățile despre această țară, copiii au aflat și despre marii scriitori care s-au născut aici:  J. R. Kipling, L. Carroll, J. Rowling, J. R. Tolkien, P. Travers.
Provocare la lectură a fost revista bibliografică ”Cele mai delicioase cărți pentru copii” din colecția bibliotecii ”I.Mangher”.
Elevilor claselor superioare li s-a propus lecția ”Dinastia Rothschild și așezările evreilor basarabeni în Palestina”.
Sperăm că oaspeții noștri au rămas satisfăcuți spiritual, profund impesionați și provocați spre lectură, carte și bibliotecă.
masa rotundă „Minoritățile naționale din Moldova în contextul integrării europene:
aspectul socio-cultural
Prezentarea blogului Knafaim
Revista bibliografică ”Cele mai delicioase cărți pentru copii” 
Lecția ”Dinastia Rothschild și așezările evreilor basarabeni în Palestina”.
Ședința clubului Erudit 


Andriana MIHALACHI





Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...