345

18 апреля 2011 г.

Sărbătorile la evrei


Am răscolit prin internet cîteva sugestii culinare de PESAH, pe care mi le-am permis să le postez mai jos. Sper să vă fie interesant. Cel puţin pe post de exotică.


       FICAT MARUNŢIT
Ingrediente:
3 cepe mijlocii
3 căţei de usturoi
500g ficat de pasăre
4 ouă fierte tari
1 lingură praf de supă de pui (1 cub de “Galina blanca”)
sare, piper,boia dulce după gust
ulei pentru prăjit

Ceapa şi usturoiul se taie mărunt, şi se călesc în puţin ulei , pîna ceapa devine gălbuie-maronie , se caramelizează. Se pun într-un castron. Ficatul  se pune şi el la prăjit în cateva linguri de ulei. Se adaugă lingura de supă şi puţină apă. Se lasă la fiert pîna este gata(10-15 minute) . Reţeta poloneză zice că se iau toate (ceapa, ficatul , ouăle, sarea, piperul,boiaua )se pun în blender şi se fac pastă, gustul meu zice că se taie toate mărunt, dar să se simtă bucăţelele şi se amestecă.

 
1.      BISCUIŢI PENTRU PESAH
Ingrediente:
250g făină de matzah(azimă)
100ml vin roşu dulce
30ml ulei
1/2 plic de praf de copt
1plic zahăr vanilat
2 ouă
1 linguriţă rasă scorţişoară
1/2 linguriţă ghimbir-praf
1/2 linguriţă praf ă+cuişoare

Se amestecă toate ingredientele într-un castron pînă se obţine un aluat ce poate fi modelat , însă nu aşa elastic ca şi aluaturile obişnuite.
Se întinde o foaie de 1/2-1 cm grosime, pe masa unsă cu ulei. Se decupează în forma dorită şi se pun la copt 15 minute la 180 de grade.




    HAROSET CU PORTOCALE ŞI VIN
Ingrediente:
160g stafide negre
150g curmale
170g pastă de curmale ( se pot folosi curmale în loc)
coaja si sucul de la 2 portocale
1/3 cană vin dulce
Se curaţă curmalele de sîmburi, se rade coaja portocalelor şi se storc.
Se pun toate ingredientele în blender  şi cu viteza mare şi curaj se fac pastă.
 Compoziţia se pune în cupe , se ornează după preferinţe.

Mai multe veţi găsi pe:   http://www.petitchef.ro/tags/retete/pesah

Poftă bună!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...