345

27 мая 2012 г.

Hag Shavout Sameah!



Șavuot - „Sărbătoarea primelor roade” ale pământului, sărbătoarea trufandalelor…
Mai este cunoscută ca ziua roadelor pămîntului. În această zi se consumă produse lactate şi
plăcintă cu brînză, se poartă coroniţe de flori şi se decorează casele cu spice şi flori. Creștinii o numesc Rusaliile evreilor.
Și, dat fiind că despre această sărbătoare am mai scris, astăzi am îndrăznit să vă propun o rețetă tradițional de Șavuot 




”DEGEȚELE” din brînză cu stafide

Ingridiente:
Foietaj congelat (600 g)

 Umplutura:
Brînză de vaci: 500 g
Smîntînă: 3 – 4 linguri de masă
Stafide albe: 100 g
Zahăr: 5 - 6 linguri de masă
Coajă rasă lămîie: 1 lingură de masă
Esență de vanilie: 1 linguriță
2 albușuri

Ornare: pudră de zahăr

Mod de preparare:
Se omogenizează brînza, smîntîna, zahărul, coaja de lămîie, esența și stafidele.
Foietajul se aranjează pe masa presărată cu făină și se împarte în 10 dreptunghiuri. Pe marginea fiecărui dreptunghi se pune umplutura,  și se rulează ca învîrtită. Marginile se lipesc cu cele 2 albușuri, bătute spumă.  ”Degețelele” se ung cu albuș și se pun la copt în cuptorul încins la 180 grade C pentru cca 25 min, pînă se rumenesc.
Se servesc ușor calde, presărate cu pudră de zahăr.



Așadar, poftiți la masă, cu be teavon!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...