345

22 мая 2012 г.

Marcela Mardare la ”ariceiii” de la ”I.Mangher”

Ieri, micuţii programului „Ţipor” de la biblioteca „I.Mangher” au avut o zi de neuitat: în ospeţie  la ei a venit  poeta, prozatoarea şi editoarea MARCELA MARDARE.
Întîlnirea a avut loc în sala teatrului bibliotecii - decorată ceva mai deosebit. Copiii au „ilustrat” în felul lor  povestirea „Blăniţa lui Aricuş” de îndrăgita autoare. Şi desigur locul central l-a ocupat expoziţia de carţi pentru copii ale doamnei Mardare: „Vino sub umbrela mea”, „Curiosul”, ”Sub o creangă de pădure”, „Legende despre flori”... iată doar cîteva dintre cărţile expuse pe rafturile şevaletului.
Copii au întîlnit-o călduros şi mai mult de cît atît, au fost bine pregătiţi. O surpriză frumoasă pentru spectatori, dar  şi pentru oaspetele drag a fost spectacolul  după povestirea  „Blăniţa lui Aricuş”, prezentat de cei din grupa română.
         „Ariceii” - actori au impresionat întregul public prin artistismul şi iminenţa lor. La sfîrşitul spectacolului  toţi „artiştii” au recitat în cor poezia „CURIOSUL” care a devenit preferata lor. De altfel tot ei au venit cu ideea de a învăţa şi recita anume această poezie.
După care a urmat întîlnirea propriu – zisă cu autoarea. 
  Doamna Mardare le-a pus ghicitori şi a primit multe răspunsuri rapide, ingenioase şi, alteori neaşteptate. Şi chiar dacă nu cu toţii cunoşteau la perfecţie limba română cu toţii au fost activi şi ingenioşi. Apoi a urmat un „şuvoi” de intrebări pe care participanţii le-au adresat scriitoarei, încît s-a încins o discuţie interesantă. Aşa, într-o atmosferă cu multe amintiri, zîmbete, flori şi aplauze, dar şi foarte caldă şi  familială a trecut întîlnirea.  Şi pentru ca sărbătoarea să fie sărbătoare participanţii au primit în dar cărţi cu autograful autoarei.
Stimată doamnă Marcela, Vă aşteptăm cu drag la noi în ospeţie, pentru alte întîlniri poate cu alţi copii şi credem că nu mai puţin interesante şi vesele!!! 
Andriana Mihalachi

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...