345

15 июля 2012 г.

Lecturile verii 2012


În cadrul programului „Lecturile Verii - 2012”,  la biblioteca „ I. Mangher ” a avut loc întîlnirea cu scriitoarea, jurnalista, traducătoarea  Miroslava Lukiancikova. Se pare că a devenit deja o tradiţie ca doamna Miroslava să vină în fiecare vară cu ceva nou şi interesant 
pentru micii utilizatori ai bibliotecii noastre. Şi de data aceasta surpriza a fost la fel de captivantă. Scriitoarea ne-a prezentat cartea sa nouă «Страна Буквария».
Copii prezenţi la activitate s-au pregătit din timp pentru întîlnire: ei au găsit date biografice despre autoarea îndrăgită, au citit din opera pentru copii a scriitoarei. Şi pentru ca dialogul să fie mai discret, împreună cu dna Miroslava, pe post de „grup de susţinere”, au venit  şi nepoţii domniei sale.  Dna Miroslava a mărturisit celor prezenţi, că anume nepoţii au fost acei care au inspirat - o să scrie această carte.
Discuţia s-a primit una călduroasă, veselă şi degajată. Copiii au vorbit despre asociaţii, au recitat versuri din noua carte, au spus ghicitori, frămintări de limbă, iar la finele întîlnirii au interpretat  piese clasice şi moderne la pian şi au organizat o victorină „Ghici melodia”. Aşă că toată lumea a rămas încîntată de întîlnire.
         Noi îi mulţumim dnei Miroslava pentru talentul dumneaei, pentru dragostea faţă de copii, şi o aşteptăm cu drag la „Lecturile verii - 2013!
Andriana Mihalachi

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...