345

21 января 2014 г.

Ziua imbratisarilor

Îmbățișarea e un preludiu care trezește simțurile.
Liviu Rebreanu

La 21 ianuarie este marcată una din cele mai neobișnuite sărbători – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A ÎMBRĂŢIŞĂRILOR (International Hug Day). Tradiția spune că în această zi oricine poate îmbrățișa pe oricine.
Îmbrăţişările ne însoţesc pe parcursul întregii vieţi: ne îmbrăţişăm atunci cînd ne întîlnim, după o despărţire mai îndelungată, pentru a ne împărtăşi bucuria; ne îmbrățișăm și în momente de durere, despărțire și cumpănă.
Savanții susțin că îmbrăţişarea reduce tensiunea arterială şi previne atacurile de cord. Îmbrăţişarea ajută la scăderea nivelului cortizolului, hormonului stresului. În timpul îmbrăţişării, se eliberează oxitocina, hormonul fericirii. În plus, o echipă de psihologi a stabilit că acest gest are capacitatea de a întări sistemul imunitar şi de a lupta contra infecţiilor şi a depresiei.
Îmbrațișarea este cadoul ideal. Minunată în orice ocazie, amuzantă atunci cînd o oferi, dar și cînd o primești, și este pe deplin returnabilă. Îmbrațișarea este practic un lucru perfect.
Și mai e ceva: în comparaţie cu alte sărbători, cea astăzi nu presupune cheltuieli financiare. Ce ne costă să îi îmbrăţişăm pe cei dragi? Nimic! Dar cît de mult costă!









Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...