345

11 февраля 2014 г.

Omagiu lui D.Matcovschi

La 9 februarie, în sala festivă a Bibliotecii-Centru Cultural „I.Mangher”, s-a desfăşurat activitatea „Sub cerul tău,Moldova” dedicată marelui poet Dumitru MATCOVSCHI.
La  activitate au evoluat copiii încadraţi în proiectul „Calea ta spre succes”. Poeziile recitate cu expresivitate au cuprins întreg spectru de teme şi idei lansate de D. Matcovschi, cum ar fi „Mama, Patria, Limba, Libertatea, Demnitatea” etc. În afară de aceasta, Andriana Mihalachi, moderatoarea activității, a întemeiat  o discuţie  privind momentele cruciale din biografia poetului.  Dialogul a fost întregit de imaginile, slaidurile dispuse spre vizionare. Desigur că nu a lipsit nici momentul muzical, bazat pe poeziile lui Matcovschi. Astfel a răsunat răscolitor în sufletul nostru cîntecul „Chişinăul meu cel mic”, interpretat de grupul „Halom” şi „Rapsodia”, conducător Natalia Barabanşcicova. A fost frumos intersectat scenariul sărbătorii de frînturile muzicale evreieşti, constituind  laitmotivul serbării, deoarece a coincis activitatea şi cu un eveniment frumos- ziua de naştere a bibliotecii „I.Mangher”, care a împlinit 23 de ani de la fondare.  Şi desigur a fost evidenţiată şi d-na
Ana BAŢMANOVA, directorul bibliotecii, a cărei activitate a durat aici din prima zi; chiar de la iniţiere, şi ceea ce astăzi există în istoria  bibliotecii se datorează acestei distinse doamne: generaţii de copiii,astăzi realizaţi ca personalităţi în întreaga lume, societatea oamenilor de diferite vîrste, cultivată  intelectual şi spiritual, dar şi educaţia cetăţenilor, propăşiţi prin cultură şi informare, cetăţeni cu conştiinţă înaltă.
Ca oaspete de onoare în această zi a fost invitat d-l David MAMISTVALOV, primul secretar al Statului Israel în cadrul MAE şi directorul Centrului Cultural al Israelului. Dumnealui a felicitat cordial colectivul bibliotecii şi copiii cu această sărbătoare,donînd cadouri simbolice copiilor-participanţi la activitate şi o serie de cărţi bibliotecii.
Ziua aceasta s-a definitivat şi închegat prin servirea unui tort mare,cu lumînări şi cifra anilor împliniţi, de către copiii proiectului „Calea ta spre succes”.


Stela MORARU






Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...