345

1 марта 2014 г.

Sarbatori... sarbatori!



Dintre toate creaturile lui Dumnezeu,

există una care nu poate fi înrobită.

Aceea este pisica.
Mark Twain




În mai multe țări astăzi se sărbătorește nu doar venirea primăverii, ci şi ZIUA PISICILOR, unele dintre cele mai iubite animale de companie. În pofida faptului că acest animal împarte acelaşi acoperiş cu omul de multe sute de ani, sărbătoarea dedicată lui a apărut doar în anul 2005. Cu sprijinul ONU, iniţiatorul ei a fost Muzeul Pisicilor din Moscova.

Printre statele care marchează astăzi ZIUA PISICILOR se numără Marea Britanie, Rusia şi Austria.


Pisica a salvat omenirea. Într-un vechi manuscris israelian scrie că atunci când Noe i-a strîns pe toţi în arcă, toate animalele au adormit. Deodată un şobolan a început să roadă peretele. Acest zgomot a trezit pisica, care a prins şobolanul. Dacă nu ar fi fost ea, toţi s-ar fi înecat, iar umanitatea nu ar mai fi existat. Aşa că pisica este erou!

Ziua Pisicilor este marcată şi în alte state: patrupedele din Polonia au sărbătorit pe 17 februarie, iar cele din Japonia pe 22 februarie. Felinele din Statele Unite vor avea motive de bucurie pe 29 octombrie. 

Sărbătoare mare pentru pisicile din întreaga lume va fi însă pe 8 august, atunci cînd este marcată ziua internaţională a acestora. Atunci mai revenim cu un post despre pisici. 
Căci, cum vine vorba: mai dă, Doamne, sărbători!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...